Helautomatiskt matarsystem för brännare UTAN internförråd

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

FRÅN STORFÖRRÅD DIREKT IN I BRÄNNAREN

Det här systemet är till för dig som inte kan eller vill ta upp plats med ett veckoförråd i pannrummet och istället är ute efter en smart, helautomatisk lösning.

Pelletsen matas här direkt in i brännaren från matarmagasinet (C). Den vakuumtäta sughinken med matarmagasin (C) kan hängas upp i en tak- eller väggkonsol. Tillsammans mäter arrangemanget bara 1000 mm på höjden.

Från storförrådet matas pelletsen ut i sugslangen med Pellvacs 24 cm korta störningsfria matarskruv (H) och sugs sen med hjälp av en centraldammsugare (E) in till pannrummet för att där hamna i sughink/matarmagasinet (C). När dammsugaren stannar töms pelletsen i matarmagasinet. Den brännarstyrda matarskruven matar sedan in pelletsen i en kort slang som går direkt in i brännaren.

Med hjälp av Pellvacs sugsystem har du nu möjlighet att lagra stora mängder pellets i ett förråd, tex i ett uthus, en Friggebod eller i ett separat rum inomhus - varsomhelst där det är lätt att komma till att fylla på. Sugslangen mellan storförrådet och pannrumet kan läggas i ett plaströr under jord, hängas i takskägget eller monteras längs med husväggen.

Centraldammsugaren (E) är förutom sughinken (A) även kopplad till dammavskiljaren Virvelvind (I) som skiljer av 99% av pelletsdammet så att du inte behöver byta dammsugarpåse så ofta.

System 3 passar även toppmatade brännare utan eget internförråd.

 

 

 

 

 

News

"Virvelvind cyklonavskiljare är den bästa askavskiljaren vi provat", säger vår återförsäljare i Alingsås.

>>Se den nya filmen om Virvelvind

Virvelvind ask- och grovsug med 99% avskiljning

Missa inte vår film om pelletshantering. Här kan du få tips och uppslag.
 

PELLVAC AB
Box 50
287 21 Strömsnäsbruk

Tel 1. 0703 - 20 22 91
Tel 2. 0708 - 75 43 14

Email: info@pellvac.com

 

Pellvac - member of Pellsam